Frågor och svar

Vad är Jojka Salesboost

Jojka Salesboost är en mobil marknadsföringstjänst som gör det möjligt att skicka ut marknadsförings SMS eller påminnelse SMS till sina kunder med ett enkelt knapptryck på datorn.

Jojka hjälper dig som har en butik såväl fysisk som internetbutik att sälja mer till din kundbas och öka kundlojaliteten så att dina kunder kommer tillbaka till din butik och köper och inte går till dina konkurrenters.

Det är super smidigt att komma igång med Jojka och en egen kundklubb med dina kunder och på det sättet sälja mer till dem.

Du kan välja att skicka dina SMS med t ex företagsnamn som avsändare eller via ett mobilnummer och på det sättet kunna få svar tillbaka.

Varför är SMS marknadsföring bättre än andra alternativ?

De flesta marknadsförare är överens om att annonser i tidningar mer eller mindre är dödfött, knappt någon ny försäljning kommer av en sådan kampanj. Kvar står då alternativ för dig som driver verksamheten att jobba med nyhetsbrev via epost eller via SMS eller sociala media eller att köpa någon typ av digitala annonser.

Inget är såklart alltid rätt eller alltid fel. Men det som alla är överens om är att alla människor har en mobiltelefon och alla alltid bär med sig sin telefon och i princip alla läser sina SMS inom 15 minuter alltid.

Tänk vilken fantastisk marknadsföringskanal för dig som marknadsförare att komma ut med kampanjer, erbjudanden och annan relevant info till dina kunder.

Vad kostar det?

Jojka har en väldigt låg kostnad i jämförelse med nyttan den skapar och hur mycket extra försäljning som skapas eller hur snabbt du kan nå ut med information till dina medlemmar eller kunder.

Du hittar våra priser här ›

Hur betalar jag?

Vi tar betalt via faktura. Du får månadsvis en faktura från oss innehållande både den fasta avgiften, eventuella tillval samt den rörliga kostnaden baserad på antal skickade SMS.

Hur stora grupper kan jag skicka till?

Det finns ingen egentlig övre gräns för antalet mottagare. Vi har kunder som skickar upp till 500,000 SMS per SMS-utskick medan andra skickar till en mottagare i taget.

Kan jag få svar tillbaka i datorn på mina SMS?

Ja, absolut! Du väljer om du vill att dina SMS-utskick ska gå att svara på eller om de enbart ska vara envägs kommunikation. Du kan i och med detta hantera konversationer och ha hela kommunikations historiken tillgänglig och sparad på din dator.

Är det verkligen ingen bindningstid?

Nej, det är riktigt, du kan köpa Jojka månadsvis utan någon bindningstid. Om du väljer att teckna 12 eller 24 mån abonnemang så ska vi ge dig en bra rabatt.

Kan jag ha mitt namn eller företagsnamn som avsändare?

Ja. Detta är inga problem alls. Kontakta din säljare så ordnar vi det åt dig.

Hur importerar jag min adressbok?

Du kan enkelt importera in adressböcker, kontakter, register etc via excempelvis Excel och via kommaseparerade filer (csv). Du markerar enkelt din csv fil och laddar upp den i Jojka och kan därefter börja kommunicera via SMS till alla dina kontakter.

Syns mitt nummer som avsändare när jag skickar SMS?

Nej. Vi ger dig ett ny identitet, ett “Jojka-nummer” som du använder för att utföra din grupp kommunikation med. Mottagarna kan svara på SMS’n på vanligt sätt och svaren dyker upp på Jojkas hemsida då du är inloggad på ditt konto

Vad betyder Jojka?

Jojka betyder för oss snabb och enkel kommunikation. Ordet kommer från början från samernas sång, jojken som används för att kommunicera budskap mellan människor.

Vi gillar tradition och historia och vill koppla ihop historian med nutidens kommunikationsmöjligheter och gör det i och med varumärket Jojka som i dagsläget erbjuds på den svenska marknaden.

Hur grupperar jag mina kontakter?

Du kan segmentera dina kontakter o olika kategorier, grupper på ett enkelt sätt. Gör så här:

  1. För att skapa en ny grupp, skriv in gruppnamnet och klicka på Ny grupp uppe till höger under Hantera kontakter. Det underlättar att lägga till alla grupper direkt, då kan du klippa in kontakterna i dem automatiskt efteråt.
  2. Gå till ditt Excel-ark där du har dina kontakter och markera båda spalterna med namn och nummer. Klicka på andra musknappen och välj Kopiera.
  3. Gå till Hantera kontakter i Jojka, scrolla längst ner och klicka på Fler rader.
  4. Ställ markören i den översta tomma rutan till vänster. Klicka på andra musknappen i rutan och välj Klistra in. Om du har många kontakter kan det ta en stund innan de dyker upp i listorna.
  5. Gå till Skicka SMS där du kan se hur många kontakter gruppen innehåller. Kontrollera att det stämmer. Observera att Jojka automatiskt tar bort dubletter av nummer, vilket gör att gruppen blir mindre om du har samma kontakt flera gånger.

Hur importerar jag kontakter från en databas?

Det är smidigt och det går snabbt att importera in sina kontakter i Jojka. Se till att du har två kolumner, namn och nummer och gå via .csv formatet så går allt bra.

  1. Exportera din databas eller excel ark som en .CSV-fil
  2. .CSV filen ska ha formatet kolumn 1 = namn och kolumn 2 = nummer
  3. Importera in .CSV filen i Jojka under Kontakter
  4. Om du vill gruppera dessa kontakter som du importerar i en grupp kan du markera en grupp eller skapa en ny grupp och markera,