7 bästa praxis för att öka ROI för din SMS-marknadsföring 

Om du vill lyckas med SMS-marknadsföring måste du följa bästa praxis för att öka din ROI - Här är 7 exempel!

1. Minimera dina SMS-avgifter – Kom ihåg att hålla din copy kort och koncis

Det är viktigt att komma ihåg att SMS-meddelanden har en teckengräns på 160. För om du skapar ett SMS som är längre än 160 tecken kommer du att debiteras för mer än ett SMS, så se till att ditt meddelande är kortfattat och rakt på sak. Detta kommer att göra det mer sannolikt att din publik kommer att läsa och agera på ditt meddelande, dessutom så minimerar du dina SMS-avgifter.

2. Personalisera ditt budskap – Öka konverteringsfrekvensen

Personalisering ökar konverteringsfrekvensen, till exempel om du använder den data du har om din potentiella kund i dina SMS kampanjer kommer du omedelbart att göra ditt SMS mer relevant. Detta kommer att få din målgrupp att känna att meddelandet är personligt och skrevs specifikt för dem.

3. Kom ihåg din CTA - Gör det lätt att konvertera

Det är viktigt att inkludera en call-to-action i dina textmeddelanden. Varför? Eftersom detta kommer att göra det lättare för din målgrupp att konvertera och genomföra ett köp.

4. Timea rätt – Optimera ditt kampanjschema

Schemalägg dina meddelanden till att skicka när din målgrupp har störst sannolikhet att vara engagerad och konvertera. Beroende på hur din målgrupp se ut kan detta vara under kontorstid, efter jobbet eller kanske på helger.

5. Segmentera din målgrupp – Håll dig relevant

Dela upp din målgrupp i mindre grupper baserat på olika parametrar som demografi, beteende eller köphistorik och skicka skräddarsydda meddelanden till varje grupp. Detta kommer att göra dina meddelanden mer relevanta och öka chanserna för konvertering.

6. Fail fast - Testa, försök och försök igen!

Du måste testa och se vilken SMS copy som fungerar bäst med din specifika målgrupp. Detta hjälper dig att optimera dina meddelanden för en maximerad konverteringsfrekvens.

7. Mät dina resultat – Använd en SMS-marknadsföringsplattform

En SMS-marknadsföringsplattform kan hjälpa dig att spåra och analysera resultatet av dina meddelanden och optimera dina kampanjer. Detta hjälper dig att förstå vad som fungerar och vad som ska förbättras, så att du kan fatta datadrivna beslut för att förbättra din ROI.

 

Genom att följa dessa tips ökar du chanserna att dina SMS-marknadsföringskampanjer blir framgångsrika och att din ROI ökar!

 

Behöver du hjälp med att komma igång med SMS Marketing så finns vi här för att hjälpa dig! Här är en länk till vår kontaktsida