Lace Laboratory är ett svenskt företag med ett unikt koncept. De utvecklar underkläder genom att labba tillsammans med kunderna, vilket är till stor fördel då alla produkter blir grundligt testade och utvecklade efter kundernas önskemål och behov.

Eftersom samarbetet med kunden under produktutvecklingen är centerpelaren i hur Lace Laboratory arbetar så är direkt kommunikation och lättillgänglig feedback högsta prioritet.

SMS blev därför en självklar kanal att använda i symbios med e-posterna då detta kan försäkra att de når fram till kunder med inaktiva eller oengagerade e-postadresser.

Lace Laboratory valde därför att kontakta Jojka och se över hur en smart SMS-marknadsföringsplattform hade kunnat öka konverteringarna och se till att budskapen når fram till rätt person vid rätt tillfälle.

Miona Matar, Head of CRM och Business Intelligence på Lace Laboratory hade det här att säga om resan med Jojka:

“Efter en månads testperiod insåg vi att Jojka verkligen var något som gav resultat. Vi har än så länge endast använt Jojka som komplement för e-post till kunder som inte har varit engagerade i våra e-postutskick, men planen är att även använda det till våra automationer. 

Resultatet med våra segmenterade SMS-utskick gav otroligt bra effekt på hela 700% högre förtjänst per utskick än våra e-post flöden.

Det var många interna diskussioner om huruvida kunderna faktiskt uppskattar kontakt och marknadsföring via SMS, men siffrorna har nu talat för sig självt och all tvivel vi kände innan vi testade Jojka är helt bortblåst.

Dessutom så har vi märkt att kunderna reagerar lika bra på limited editions, produktlanseringar och nyheter som på rabatter vilket ger oss ett nytt perspektiv i hur vi vill nå fram till våra kunder.

Det var även mycket enkelt att komma igång och börja skicka SMS. Redan efter 5 minuter var vi integrerade med Klaviyo och kunde påbörja våra utskick - ingen downtime alls.

En sak som verkligen gör skillnad med att marknadsföra med SMS är att vi vet vilken enhet kunden kommer att landa på sajten genom, det vill säga mobiler. Till skillnad från e-post som mottas på datorer, surfplattor och telefoner. På så sätt så vet vi att alla kampanjer som går ut i vår SMS-kanal är mobile first och designas och anpassas därefter.

Kortlänkarna med vårt egna domän är en viktig anledning till att vi vill använda Jojka.

Andra SMS-tjänster som vi har provat innan erbjuder inte kortlänkar med eget domän i samma plattform vilket gör att vi med Jojka både sparar administrativ tid och skapar förtroende i våra SMS-utskick.

När vi blickar framåt tänker vi även komma igång med automationerna samt integrera SMS i kampanjkalendern till fullo. 

Det är sällan man påbörjar en ny tjänst på det här viset och att det överträffar alla förväntningar. Vi ser fram emot en lång och lönsam resa tillsammans med Jojka.

Vill du göra som Lace Laboratory och öka din konvertering med 700%?

boka demo