SMS-marknadsföringens historia

I dagens samhälle är SMS något som vi tar för givet. För oss är det självklart att kunna skicka ett SMS när som helst för att snabbt och smidigt kontakta vem som helst. Men det var inte alltid så.

Som en enkel direktkommunikation med dina kunder är SMS ett ovärderligt verktyg för din marknadsföring. Snabbt, enkelt, hög konvertering och uppskattat av kunderna.

Men hur blev det så egentligen? Idag ska vi ta en titt på historian om SMS och hur e-handelns tillväxt påverkade 

Hur SMS blev till

För bara 30 år sedan såg världen helt annorlunda ut. Det första SMSet skickades nämligen inte förens i december 1992. Avsändaren var den brittiske ingenjören Papworth, som skrev ‘’merry christmas’’ till sin kompis.

När Papworth skickade meddelandet till sin vän hade han ingen aning om vilken roll Short Messaging Service (SMS) skulle få i framtidens samhälle. Varken han själv, eller någon annan, kunde någonsin förutspå att SMS skulle bli ett verktyg som de flesta använder varje dag.

I början kunde bara personer som hade samma mobiloperatör utbyta SMS, vilket självklart begränsade människors kommunikationsmöjligheter. Det var först 1999 som man kunde börja skicka SMS till andra operatörer.

Samtidigt indroducerades mindre, smidigare telefoner och telefonabonnemang som fler hade råd med. Som ett resultat växte sig SMS-tjänsten större än någonsin. Utvecklingen fortsatte i rasande fart. Under 2002 hade fler än 250 miljarder SMS skickats runt om i världen.

2007 lanserade Apple sin första smartphone, med banbrytande egenskaper. Iphone 1 hade ett virtuellt tangentbord, vilket kom att bli en standard för smartphones därefter. Samma år tog SMS över telefonsamtalets roll som ledande kommunikationskanal för telefonanvändare.

E-handelns tillväxt

Precis som möjligheten att skicka SMS, är E-hadeln något som är självklart för oss idag. Men det har inte heller alltid har varit det. För bara 20 år sedan uppgav endast 22% av den amerikanska befolkningen att de någonsin handlat på nätet. När man gjorde en undersökning 2019 uppgav 80% att de gjorde det regelbundet.

Förr var det självklart att man gick till en fysisk affär när man ville köpa något. Men allt eftersom e-handel utvecklades blev det allt mer naturligt och smidigt att göra sina inköp på internet. Leveranstiderna gick från att vara veckor långa till fåtal dagar - ibland bara några timmar.

Vi använder våra mobiler ofta - i genomsnitt 96 gånger per dag. Så det är ingen chock att våra mobiler har blivit en stor del av e-handeln. Faktum är att många av oss använder mobilerna i varje steg av köpprocessen. Vi hittar produkter, jämför dem mot andra, jämför priser, läser andra recensioner och genomför vårt köp - allt genom apparaten vi bär med oss i fickan.

Hur används SMS inom marknadsföring idag?

På senare år har SMS blivit ett av de kraftfullaste marknadsföringskanalerna för e-handlare. Precis som e postmarknadsföring har SMS blivit ett fantastiskt verktyg för att nå ut till kunder med personalised meddelanden. Dessutom kan man enkelt se kundernas engagemang genom att mäta öppningsgrad, klick och konvertering.

Med ett verktyg som Jojka kan du även segmentera och automatisera dina utskick, vilket är fördelaktigt på många sätt. Det låter dig bl.a bryta ner dina listor i specifika målgrupper för att sedan kunna erbjuda dessa ett mer skräddarsytt innehåll. Detta låter dig skapa ett starkt engagemang från kunderna, bygga kundrelationer och höja omsättningen.

För många är SMS-marknadsföringen ett värdefullt verktyg när det är dags för kampanjer eller nya lanseringar. Vill man se till att något verkligen får engagemang är SMS ett populärt val - eftersom det ofta visa goda resultat.

Nuförtiden är det många som använder sig av e-postmarknadsföring. Men upplever att SMS ofta konverterar bättre än e-post. Men det betyder inte att man måste använda SMS exklusivt - självklart går det utmärkt att köra båda två. Det är därför Jojka har gjort så att det går att integrera med eposttjänster som t.ex. Klaviyo. Detta gör att det blir betydligt enklare att få ett samspel mellan marknadsföringskanalerna och uppnå en enhetlig kommunikation.

Vill man som e-handlare, eller om man driver något annat slags företag där kundkommunikation är viktigt, ta sig till nästa nivå är SMS en perfekt kanal att använda sig av. Det är ett enkelt och effektivt sätt att se till att kunderna tar emot den information man vill förmedla. Vill du ta ditt nästa steg mot en effektivare kundkommunikation kan du boka en demo hos oss redan idag.

Bli en del av SMS-marknadsföringens historia

boka demo nu