Bästa praxis för SMS-marknadsföring 

Vilken tid på dygnet är bäst för att lansera en ny SMS-kampanj?

SMS-marknadsföring är ett kraftfullt verktyg för alla som driver en e-handel, men timing är avgörande för att säkerställa att dina potentiella kunder läser dina meddelanden. Den bästa tiden att skicka SMS beror på din målgrupp och vad du säljer, därför behöver du analysera din målgrupp innan du startar din kampanj. Idag kommer vi att gå igenom några frågor du bör ställa dig själv för att analysera din målgrupp innan du skickar ut din SMS-kampanj!

Var finns min målgrupp?

Du måste överväga vilken tidszon din målgrupp befinner sig i och planera dina SMS-kampanjer därefter. Om dina potentiella kunder finns i flera tidszoner är det bäst att segmentera din målgrupp i mindre segment. Därefter måste du skapa olika kampanjer baserat på segmenten och skicka dina meddelanden när det är mest sannolikt att dina kunder är vakna och aktiva.

Vilken typ av meddelande skickar du?

Beroende på vilken typ av kampanj du skapar bör du fundera på när den potentiella kunden har störst sannolikhet att agera på ditt erbjudande. När du planerar en tidskänslig kampanj, som till exempel en tidsbegränsad rea, är det viktigt att skicka ett sms när du vet att din målgrupp har tid att genomföra köpet. Till exempel för reor är det ofta bäst att skicka ut sms under kvällen när folk kommer hem från jobbet, för då är de flesta aktiva och har tillgång till sina mobiler. Å andra sidan, om du skickar ut en länk till ett nyhetsbrev eller blogginlägg och vill att folk ska ta sig tid och läsa innehållet, är det bäst att skicka SMSet på helgen när det är mer troligt att folk har mer ledig tid.

Vad är det typiska beteendet för din målgrupp?

Data är nyckeln till att förstå dina potentiella kunder, och om du redan har data om din målgrupp så är det kanon! Om du mot förmodan inte har den data du behöver för att förstå beteendet hos din potentiella kund är det en bra idé att fundera på hur en typisk dag för hen kan se ut. Till exempel, om din målgrupp består av nyexaminerade studenter som precis kommit ut i arbetslivet, så kan de kan vara mer benägna att kolla sina telefoner på kvällen eller sent på kvällen när de kommer hem från jobbet eftersom de är upptagna under dagen.

 

När du har svarat på frågorna om vilken typ av budskap du vill ha med i din kampanj, var din målgrupp finns och hur deras typiska beteenden ser ut - Då är det är dags att lansera din kampanj!

 

Testa, försök och försök igen!

Det finns inte en perfekt one-size-fits-all tidpunkt att skicka ut marknadsföring via SMS, vilket är varför du behöver testa att skicka sms vid olika tider för att se vad som fungerar bäst för just din målgrupp. A/B-testning hjälper dig att identifiera den optimala sändningstiden för dina SMS-marknadsföringskampanjer och är därför alltid bra att använda sig av när det kommer till SMS marknadsföring.

 

Behöver du hjälp med att komma igång med SMS Marketing så finns vi här för att hjälpa dig! Här är en länk till vår kontaktsida