SMS-Marknadsföring: 6 Snabba tips för att öka din försäljning

6tips

Med SMS marknadsföring finns det en stor valfrihet för att göra det på bästa sätt, och med Jojkas avancerade segmentering kan du anpassa alla dina utskick efter kundens behov för att uppnå dina önskade resultat.

Ibland kan man dock behöva lite hjälp på vägen för att nå sina försäljningsmål, så idag ska vi gå igenom 6 snabba tips för att öka din försäljning med din SMS marknadsföring.

1. Replenishment påminnelser

Om du säljer förbrukningsprodukter så är en replenishment påminnelse din bästa vän. 

Kosttillskott är ett bra exempel, då det används ofta och kräver påfyllning åtminstone en gång i månaden. En replenishment påminnelse via e-post kan konvertera så högt som 15%, och SMS har i regel en högre konverteringsgrad än så. Ett tips är att först skicka ut via e-post och sedan ett SMS till de som inte har öppnat e-posten inom 2 dagar. Då undviker du att spamma din kundlista samtidigt som du fångar upp kunderna som missat ditt erbjudande.

2. Segment

Relevanta utskick är viktigt för att få bra respons, och om du inte segmenterar ökar risken för att dina kunder avprenumerera på dina utskick.

Segmentering är ett sätt för dig att kategorisera dina kunder så att dina kampanjer träffar. Om en kund som har handlat bildelar hos dig sedan får utskick om båtutrustning så kommer det sällan ge dig en betalande kund. Försök att hålla dina segment till köphistorik, demografi, engagemang och plats så kommer dina utskick ge mycket bättre resultat.

3. Klart & Tydligt

SMS kan endast innehålla 160 tecken vilket gör det ännu viktigare att vara klar och tydlig med varje utskick.

Din inledning, brödtext och CTA ska vara snärtiga och on-point så att kunden förstår vad erbjudanden handlar om.

Exempel: Hej FirstName, idag firar vi ett år och erbjuder 20% på hela sortimentet både online och i alla våra butiker. Använd koden: ETTÅR så dras rabatten av i kassan.

Se till att du inkluderar en länk och även att länken är till rätt sida. När ett SMS väl är skickat så kan man inte ta tillbaka det, så vi rekommenderar att du alltid trippelkollar så att allt är helt rätt.

4. Sociala medier

SMS är ett bra sätt att få fler följare i sociala medier. Locka dina kunder med tävlingar, erbjudanden och utlottningar som de endast hittar på sociala medier så ger du dom en morot för att följa ditt varumärke och bli en del av din resa.

Sociala medier är ett kraftfullt verktyg då vi Svenskar spenderar 7 timmar i veckan på olika plattformar enligt en studie från 2016. Siffran är högre mellan åldern 16-25 och har garanterat växt att bli mycket högre i nutid.

Om dina kunder väljer självmant att följa dig så har du en stark kanal för marknadsföring som du kan använda dig utav för att bygga ditt varumärke och öka din försäljning.

5. Feedback & Surveys

Marknadsför på rätt sätt genom att samla in viktig data med SMS.

Genom att skicka formulär och frågeställningar som kunden kan svara på i utbyte mot en rabattkod så får du en klar överblick över kundens behov, önskemål och köpvanor. Dessutom så får du en försäljning på köpet!

SMS är en bra kanal för att samla in feedback då över 90% av alla SMS öppnas, och även för att mobiler ofta används när det finns tid över att svara på din enkät.

Med din insamlade data kan du sedan utöka dina segment, förbättra din personalisering och öka din försäljning.

6. Exklusivitet

Trots att majoriteten av alla kunder uppskattar erbjudanden och kuponger via SMS så kan det krävas lite extra för att locka in kunder att lämna sina telefonnummer.

Gör det tydligt i opt-in att alla erbjudanden som skickas ut via SMS är helt exklusiva och går endast att få där. Det ökar sannolikheten att de hoppar på listan och förbättrar även kundrelationer då de känner sig mer utvalda och unika.

Ett till tips är att skicka ut opt-in endast till återkommande kunder och göra det tydligt att det endast erbjuds för dom. Då får du dina VIP kunder samlade på en plats som ger mycket bättre resultat än ren e-postmarknadsföring.

Vill du öka din försäljning med smarta utskick och avancerad segmentering?

Boka demo här