Learning Center

Hur Jojka hjälper din e-handel att växa

Det finns flera fördelar med att ha en plattform för SMS utskick. När du integrerar Jojka med din e-post plattform så kan du enkelt mäta resultat, segmentera kampanjer, stötta dina e-poster, och skapa retargeting kampanjer.

Låter det intressant? Läs vidare så får du reda på hur Jojka hjälper din e-handel att växa.

Vad Jojka erbjuder

Jojka är inte bara ett sätt för dig att skicka SMS, det är en smart plattform för kundvård, försäljning och personalisering. Det krävs inga tekniker för att komma igång, och du kan göra dina första utskick redan 5 minuter efter sign-up. Att kunna kombinera dina marknadsföringskanaler är det som överlägset ger bäst resultat och tillväxt för ditt varumärke. SMS och E-post går ihop som ler och långhalm, det som saknas i e-postmarknadsföring kan stärkas med SMS utskick och vice versa.  Vi lägger all omtanke i funktionalitet för att skapa en avancerad plattform som är enkel att använda.

Nedanför har du några tips på hur du din e-handel kan blomstra med Jojka.

Fångar kunder vid rätt tillfälle

Tack vare automationer så kan du välja ut exakt när dina SMS ska skickas ut. Valfriheten är stor, då du kan anpassa dina automationer efter kundens historik, steg i köpresan, aktivitet och demografier.

Så här gör du:
 • Genom att integrera Jojka med din e-postplattform så kan du, precis som med e-poster, bygga upp flöden för dina automatiska utskick.  För bästa resultat kan du segmentera alla flöden efter dina kunders behov. Med Jojka har du möjlighet att skicka ut påminnelser, erbjudanden, bekräftelser och retargeting SMS helt automatiskt.

Detta gör så att du kan konvertera kunder när de är som mest benägna att göra ett köp.

Spårbar SMS försäljning

 • Utan spårbar data så är det omöjligt att mäta resultat av dina kampanjer. Jojka gör det möjligt för dig att spåra exakt hur många som klickar på dina länkar, hur mycket det konverterar, och vilka typer av utskick som fungerar bäst.
Så här gör du:
 • I Jojka plattformen finns det en överblick på hur många som klickar vidare i dina utskick. Tack vare Jojkas funktionalitet med UTM taggar så kan du följa upp på dina utskick i Google analytics och sedan spåra det direkt till din försäljning.

På så vis får du en klar bild på hur mycket värde du får ut av varje utskick.

En plattform i symbios med dina e-poster

När man ständigt hoppar mellan olika verktyg kan det bli tufft att spåra allting på rätt sätt. Jojka stöds av flera e-post plattformar som Klaviyo, Mailchimp och Emarsys, så att du enkelt kan spåra dina SMS utskick och anpassa dem efter dina e-poster. 

Så här gör du:
 • Alla integrationer sker mer eller mindre med ett klick. Det behövs ingen utvecklare eller tekniska kunskaper för att integrera Jojka med din e-post plattform, det är hur enkelt som helst. När dina integrationer är på plats så öppnas en ny värld av möjligheter upp för att personalisera dina utskick. En fantastisk strategi är att skicka ut SMS till de som inte har öppnat e-posterna, då får du möjligheten att konvertera de ca 80% av kontakterna som normalt sätt har missat dina tidigare erbjudanden och kampanjer. 

Det är inte helt ovanligt att kunder inte använder e-posten de skrev upp sig med, med SMS så får du ännu en möjlighet att nå fram till kunden och förbättra kundupplevelsen genom att kontakta dem med på ett sätt som de uppskattar.

Fostrar och bygger upp kundrelationer

Massutskick ger ofta väldigt bra resultat med SMS, men för ännu bättre respons på dina kampanjer kan du även segmentera. Jojka gör det möjligt att segmentera alla utskick så att rätt meddelande skickas till rätt person vid rätt tillfälle.  Med Jojkas avancerade segmenterings kan du både göra dina utskick mer relevanta för mottagaren och få bättre respons. När du erbjuder värde i varje utskick får du både gladare kunder och bättre försäljningsresultat.

Så här gör du:
 • När du har integrerat Jojka med din e-mailplattform så kan du både bygga nya och använda dig av samma segment som dina e-poster för alla dina SMS utskick. Som exempel så kan segmentera efter tidigare köp, kundens aktivitet, kundens kön, ålder eller land och flera andra kategorier.

Detta ger dig möjlighet att personalisera hela kundens resa så att livslängden ökas, relationen förbättras och försäljningen ökar.

Att tänka på:

Skicka SMS vid rätt tidpunkt
 • 97% av alla SMS som skickas, läses inom 3 min. Tänk då på att skicka vid rätt tidpunkt för att få maximal effekt.
 • På veckodagar är vi som mest aktiva på telefonerna mellan 09:00 – 12:00 på morgonen och 17:00 – 19:00 på kvällen.
 • På helgerna minskar tidsutrymmet något, då är det mellan 10:00 – 12:00 och 16:00 – 19:00 som kunder är mest aktiva på telefonerna.
 • Schemalägg dina kampanjer medan kunden är aktiv för att uppnå bästa resultat.
Se till att ditt företag syns
 • Det är bra att vara övertydlig så att kunden vet att erbjudandet kommer från dig.
 • Se till att ditt företag är avsändaren och även att länken i SMS:et lyfter upp ditt varumärke i SMS-utskicket.
Använd SMS med rätt budskap
 • Undvik att använda för mycket text i dina SMS utskick, kort och koncist fungerar bäst.
 • E-poster är bättre anpassade för detaljerade beskrivningar medan SMS fungerar bättre för brådskande meddelande som t.ex tidsbegränsade erbjudanden.
Spamma inte
 • För att få bra resultat handlar det inte om antalet utskick, det handlar om hur relevant budskapet är.
 • Försök hålla dina utskick till tidsbegränsade kampanjer, viktiga erbjudanden och retargeting. För att öka konverteringen i symbios med dina e-poster så kan du automatisera och filtrera SMS som enbart skickas ut till kunder som inte öppnar e-poster.

Sammanfattning

Jojka gör det möjligt för ditt varumärke att öka försäljningen genom smart segmentering, pricksäkra automationer och datadriven personalisering. Med rätt strategier har du möjlighet att förbättra dina kundrelationer och öka konverteringen genom att ge värde på rätt sätt till rätt kunder.

Vill du ha hjälp att komma igång med din SMS-marknadsföring?

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: