SMS Marknadsföring: Hur du gör ditt första utskick

första sms utskick

Att göra sitt första utskick kan ofta kännas lite läskigt, men du kan pusta ut. Det är faktiskt mycket lättare än vad man tror.

I den här artikeln kommer vi gå igenom några steg du behöver ta för att få ett lyckat första utskick. Vi kommer även dyka in i hur och varför du bör följa denna mall för att uppnå dina önskade resultat.

Så fortsätt läsa, vi sätter dig på rätt spår med hur du gör ditt första SMS utskick.

Skapa ett erbjudande

Det som kommer definiera din respons och försäljning med ditt första utskick är erbjudandet och budskapet.

De kunderna som skriver upp sig och väljer att stanna gör det för att de erbjudandena som kommer på telefonen är relevanta, exklusiva och bra. 

Att skicka orelevanta SMS utan erbjudanden som ger värde för kunden kommer snabbt få folk att avprenumerera på din lista.

Se det från kundens perspektiv: vad är det som motiverar utskicket via SMS istället för e-post? 

Ett exempel kan vara ett tidsbegränsat erbjudande på proteinpulver med 20% rabatt. Tidsbegränsningen och rabatten motiverar ett SMS utskick då en e-post ofta kan försvinna i inkorgen.

Segmentera

För att få bra respons behöver du se till att dina SMS hamnar hos rätt person vid rätt tillfälle. Att segmentera för köphistorik och engagemang är en bra början.

Om vi tar proteinpulvret som exempel igen: Om kunden har handlat proteinpulver hos dig innan så är det sannolikt att de gör det igen efter cirka en månad. Här har du ett ypperligt tillfälle att skicka ut en påminnelse precis när kunden tänker “Åh nej, mitt proteinpulver börjar ta slut”. 

Om kunden ännu inte gjort ett köp efter 60 dagar kan det vara så att de har valt en annan nätbutik. Här är ett bra tillfälle att skicka ut ett “re-engagement” SMS med en rabattkod så att du kan fånga in kunden igen.

Med Jojka kan du segmentera på flera olika sätt så att du kan nå hela din kundbas med relevanta utskick och erbjudanden. Det är alltid bättre att skicka 10st SMS till 10 segment än att skicka ett massutskick till hela kundbasen.

Anpassa budskapet

Att få med erbjudanden och kampanjer i dina utskick är enkelt, men SMS har en gräns på hur många tecken du får använda. Därför kan det ibland vara nödvändigt med en landningssida som går in i mer detalj om vad utskicket handlar om.

Med en dedikerad och mobilanpassad landningssida för dina SMS får du både chans att personalisera upplevelsen ytterligare, men du kan även spåra försäljning och site movements bättre eftersom alla som kommer in på landningssidan är ifrån din SMS marknadsföring.

I själva SMSet så är det alltid en bonus att få med kundens namn och att låta som en människa.

 

“Hej, Anders!

Idag har vi en grym deal på proteinpulver för dig, hela 20% avdraget. Klicka vidare här.”

 

Allt som låter att det kommer ifrån en människa ger alltid bättre respons än t.ex:

“20% på proteinpulver i vår butik. Klicka här”

A/B testa

Alla e-handlare har olika förutsättningar och kundbaser. Det som fungerar för den ena behöver inte nödvändigtvis fungera för den andra.

Därför finns A/B test, så att du smidigt kan ta reda på vad som ger respons för dig.

Erbjudandet och produkterna du vill sälja behöver inte ändras, men du kan testa dig fram i din copy för att se vad som ger dig bäst respons.

Efter att A/B testet är färdigt ser du svart på vitt vilket av dina utskick som har gett dig bäst resultat.

Schemalägg

När allt är färdigt och du är redo att skicka så behöver du bara se till att dina SMS inte kommer fram vid fel tidpunkter. 

Att skicka sent på kvällen kommer bara irritera mottagaren. Håll dig till 09:00 - 12:00 och 17:00 - 19:00 på vardagar.

På helgerna är det optimalt att skicka SMS mellan 10:00 - 12:00 och 16:00 - 19:00.

Grattis, du är nu redo för ditt första utskick!

Jojka erbjuder avancerad segmentering och smarta SMS. Vill du prova?

boka demo här