Bästa praxis för SMS-marknadsföring

Hur du gör din SMS-marknadsföring fri från spam

SMS-marknadsföring är ett kostnadseffektivt sätt att skapa relationer med dina kunder i olika steg av kundresan. Det är dock viktigt att inte spamma dina kunder med oönskade meddelanden, vilket innebär att ditt budskap alltid måste vara relevant och värdefullt för mottagaren. Idag kommer vi att gå igenom tre sätt du kan säkerställa att din SMS marknadsföring inte betraktas som spam, utan istället både är värdefull för dig och din kund.

Håll dig relevant – Segmentera din målgrupp

Ett sätt att säkerställa att dina SMS-marknadsföringsmeddelanden är relevanta och värdefulla för dina kunder är att segmentera din målgrupp. Att segmentera betyder att du skickar olika meddelanden till olika grupper av kunder baserat på deras olika intressen och beteenden. Om någon exempelvis har visat intresse för en slutsåld vara så uppskattas det av kunden om de får ett sms när varan finns i lager igen. Detta är ett perfekt exempel på marknadsföring som ger omedelbart värde för både dig och kunden, en win-win!

Skapa lojala kunder - Planera dina SMS utskick

Det är viktigt att hitta en balans i sin SMS-marknadsföring och att varken skicka för många eller för få meddelanden. Om du skickar för många SMS kan det överväldiga dina kunder och leda till att de avregistrerar sig från din SMS-lista helt och hållet. Samtidigt ska du inte heller skicka dina sms för sällan då du inte vill riskera att förlora din kund. Vilket leder oss till frågan, hur skapar man egentligen lojala kunder? Ett sätt att börja är att först analysera vilken frekvens på dina utskick som ger flest försäljningar och minst avregistreringar. Därefter bör du skapa ett schema för dina SMS med den frekvens som fungerar bäst på dina kunder.

Skapa värde - Använd personalisering

Personalisering är ett fantastiskt sätt att skapa värde både för dig och kunden. Till exempel, om du vet vad kunden har köpt tidigare och kan erbjuda en tillhörande produkt som underlättar för kunden så lyckas du erbjuda en service som är värdefull för båda. Ett annat sätt personalisering kan användas för att förbättra den övergripande köpupplevelsen är om du känner till kundernas köpmönster och använder det för att påminna kunden när deras favoritprodukt är på väg att ta slut.

 

Sammanfattningsvis är SMS-marknadsföring ett kraftfullt verktyg som kan öka din boosta din försäljning. Det är dock viktigt att inte spamma dina kunder med oönskade meddelanden. Genom att segmentera din målgrupp, balansera din sändningsfrekvens och anpassa kundupplevelsen, kommer du att kunna använda SMS-marknadsföring till sin fulla potential!

 

Behöver du hjälp med att komma igång med SMS-marknadsföring så finns vi här för att hjälpa dig! Här är en länk till vår kontaktsida