Black Friday guiden för SMS-marknadsföring

Medan e-handeln och handlatet på mobiler ökar världen över, så ökar även antalet e-postmeddelanden som skickas under Black Friday och Cyber Monday.

Och eftersom varje e-handelsbutik konkurrerar om kunderna under dessa veckor, är den typiska strategin för e-postmarknadsföring att skicka så många e-postmeddelanden som möjligt så ofta som möjligt. Men detta är naturligtvis kontraproduktivt eftersom det bara svämmar över dina kunders inkorgar.

SMS-marknadsföring når effektivt ut till dina kunder och håller dem uppdaterade om dina senaste erbjudanden utan att översvämma deras inkorg, särskilt under Black Friday.

I den här guiden till SMS-marknadsföring för Black Friday hjälper vi dig att skapa en framgångsrik SMS-marknadsföringskampanj och använda den effektivt under dessa avgörande veckor.

Vad är SMS-marknadsföring, och varför ska du använda det för Black Friday?

SMS Marketing har använts i decennier men har inte riktigt tagit fart förrän ganska nyligen. Kortfattat så är det ett sätt att skicka mer personliga marknadsföringsmeddelanden till kunder på en enhet där de är mycket mer benägna att öppna och engagera sig.

Eftersom Black Friday är en av de mest hektiska shoppingdagarna under året är det avgörande att dina kunder känner till alla rabatter och erbjudanden som finns i din butik, vilket gör SMS-marknadsföring till ett av de bästa alternativen för att nå hela din kundbas effektivt.

Fördelarna med SMS Marketing är att det är ett kostnadseffektivt och holistiskt sätt att nå ut till kunder och leads. Dina kunder är mycket mer benägna att öppna och klicka på ett SMS jämfört med ett e-postmeddelande.

Hur man hittar nya kunder för SMS-marknadsföring under Black Friday

SMS-marknadsföring har funnits i decennier men har vuxit i popularitet under de senaste åren.

Det är ett effektivt sätt att nå ut till kunder och det blir allt mer populärt på grund av dess kostnadseffektivitet. SMS Marketing är perfekt för små företag som inte har en stor budget eller för större företag som vill prova ett mer personligt tillvägagångssätt och öka sin konvertering med leads och nuvarande kunder.

Var tidig

Det är viktigt att du börjar så tidigt som möjligt för att bygga upp din lista för Black Friday, till och med så långt tillbaka som augusti eller september.

Men för att göra detta måste du ge ett värdeerbjudande för att överglänsa dina konkurrenter. Exklusiva erbjudanden som rabatterade produkter, begränsade upplagor eller fri frakt kommer att göra susen för att folk ska lämna sina telefonnummer.

Lås inte ute godsakerna

Även om det sällan är en bra idé att helt låsa exklusiva erbjudanden som rabatter eller tidsbegränsade erbjudanden bakom en prenumerationsvägg så bör du överväga ett liknande tillvägagångssätt genom att erbjuda något extra erbjudanden till kunder som lämnar sina telefonnummer.

Till exempel; Att erbjuda en extra rabattkod eller bättre erbjudanden för SMS-registreringar kan göra underverk för submission rate på din lista.

Använd din e-postlista

Du bör också överväga att skicka ett SMS-registreringsformulär till din e-postmarknadsföringslista. På så sätt kommer dina kunder att bli gladare för att de garanterat får alla exklusiva erbjudanden.

Din e-postlista kommer också att spela en stor roll under BFCM-veckan så klart, men mer om detta senare.

Hur du når dina Black Friday-kunder med en effektiv SMS-marknadsföringsstrategi som ger resultat

För att verkligen få ut det mesta av dina Black Friday- och Cyber ​​Monday-marknadsföringskampanjer måste du använda både e-post och SMS för att få ut budskapet.

Och även om varje butik och kundbas är olika, har vi tagit oss friheten att kartlägga din strategi i bara fyra faser som du kan anpassa för din verksamhet.

Fas 1: Veckor eller månader innan, slå samman dina marknadsföringsinsatser till fördel för lead gen till din e-post- och SMS-lista. Vid det här laget bör dina sign up forms redan ge en inblick om dina BFCM-erbjudanden. Detta är också ett utmärkt tillfälle att skicka ut opt-ins för din SMS-lista till din e-postlista.

Fas 2: Veckan fram till BFCM-veckan är när du vill visa upp teasers, exklusiva erbjudanden och erbjudanden. Du vill ge så mycket information som möjligt utan att visa hela bilden och låta dina kunder vara engagerade i dina marknadsföringsinsatser. Du kanske också vill skicka ut formulär för förstapartsdata där kunder kan välja vilka erbjudanden de hellre vill se.

Fas 3: När BFCM-veckan börjar är det dags att låta dina segment och data verkligen skina. Konvertering är top of mind här, så se till att dina marknadsförings-SMS och e-postmeddelanden är så personliga som möjligt. Du bör använda e-post så ofta som möjligt, förutsatt att du inte skadar din lista, och använda SMS för retargeting och announcements.

Fas 4: På BFCM-helgen, skicka personliga marknadsföringstexter till kunder som inte engagerar sig i dina marknadsföringsmeddelanden. Chansen är stor att deras inkorgar översvämmas av andra företag och dina e-postmeddelanden dyker helt enkelt inte upp.

Efter Cyber ​​Monday, utvärdera om du ska förlänga din försäljning med några dagar till, med fokus på dina kunder som inte har handlat ännu.

Tänkvärda tips

  • BFCM är utmärkt för varumärkeskännedom och relationsbyggande. Dra nytta av det.
  • Samla in så mycket data du kan och ta datainformerade val för BFCM.
  • Även om det kan vara frestande, spamma inte din SMS-lista. Ingen gillar att få sms tre gånger om dagen.

Konvertera mer under Black Friday med en smart plattform för SMS-marknadsföring!

boka demo nu