Framtidssäkra din marknadsföring

E-post är ett värdefullt verktyg för marknadsföring, men kommer med ett problem som direkt kan påverka din konvertering och dina mätvärden. 

E-postadresser byts ständigt, och många skapar en separat adress som de enbart använder för att registrera sig när de absolut måste. Detta leder till lägre open rates, mindre engagemang och slutligen mycket lägre försäljning.

Så hur kan du motverka detta? Fortsätt läsa så förklarar vi hur du kan framtidssäkra din marknadsföring med en smart strategi för SMS.

Telefonnummer byts sällan

Dina kunders telefonnummer kommer vara relevanta i flera år. Det finns helt enkelt ingen större anledning till att byta nummer när så mycket i deras vardag är kopplat till det.

Swish, försäkringskassan, vårdcentral, arbete eller skolan. Det finns många viktiga komponenter till ett telefonnummer som inte är helt lätt att byta ut. En stor anledning till att många undviker att byta nummer, även om de har anledning för det.

Telefonnummer är dessutom mer personligt för kunderna. Det är något de alltid har med sig och alltid reagerar på när det plingar till. SMS används mycket mellan familj och vänner, och känns som en mer personlig kontakt än vad en e-post gör.

Med detta i åtanke bör du behandla din lista med nummer med allra högsta respekt. Spamma inte och ta hand om dem så varsamt du kan. Värdet av en kunds nummer är högt uppe på listan.

Nå dina oengagerade kunder

Som vi ofta hör från våra kunder så använder de SMS som ett sätt att nå kunder som inte interagerar med e-poster för att säkerställa att budskapet når fram. 

Med snittet på open rate som ligger på 21% med e-post så är detta en bra strategi. Vare sig du ser en hög open rate på dina e-poster eller inte så kommer detta ge resultat eftersom du på så sätt kan nå fram till de resterande 79 procenten.

Återaktivera kunder

En anledning till att engagemang går ner på dina e-poster kan vara att e-postadresserna inte längre används. Ännu ett bra tillfälle att skicka ett skräddarsytt SMS.

Som sagt så är telefonnummer något vi gärna behåller i flera år. Så det är mycket sannolikt att dina winback SMS genererar mycket mer respons än ett winback email.

Ett framtidssäkert verktyg

SMS är inte på väg någonstans. Det är ett verktyg som fungerar bra, är personligt och endast erbjuder möjligheter.

Med en plattform som Jojka kan du enkelt skicka segmenterade budskap till dina kunder. Vare sig det är som komplement till dina e-poster eller för att marknadsföra dina kampanjer och erbjudanden så kommer du snabbt se värdet i en strategi för SMS-marknadsföring.

Framtidssäkra din marknadsföring idag!

boka demo nu