5 tecken på att du borde satsa på SMS-marknadsföring

Fantastiska resultat inom försäljning och mätvärden har gjort SMS-marknadsföring till en kanal som allt fler företag väljer att satsa på.

Och vare sig du driver en nystartat e-handel eller ett etablerat företag så finns det alltid utrymme att förbättra sina existerande metoder för att nå sina mål och ambitioner.

Idag ska vi gå igenom 5 tecken på att du borde satsa på SMS-marknadsföring och se över hur det gynnar ditt företag.

1. Din e-postmarknadsförings ROI är bra

Om din försäljning är bra och du träffar alla dina KPI’s med e-poster så är SMS det bästa sättet för dig att nå nästa nivå.

I vår tidigare blogg Marknadsföring - SMS Vs E-post så kom vi fram till att du når bästa resultat genom att använda båda kanalerna i symbios. Och om du har bra koll på dina e-post utskick så är det en bra idé att diversifiera för att förbättra dina resultat.

SMS kan du nämligen använda för att förbättra dina retargeting kampanjer och även för att nå de andra 75% som inte öppnar dina e-poster.

Med Jojka kan du t.ex segmentera dina mottagare som inte öppnat e-poster och skicka ett retargeting SMS som försäkrar att kunderna inte missar ditt erbjudande.

2. Mycket av din trafik är via mobiler

Med en hög andel mobila användare så vet du att det både finns en marknad och ett intresse för SMS-marknadsföring.

Om vi bara ser det ur ett CRO-perspektiv så blir det lättare för kunden att både lämna sina kontaktuppgifter och att ta emot erbjudanden ur samma enhet som de använder för att handla.

Om din CMS tillåter så kan du även se över vilken mobil trafik som går vart, vad som leder till köp och vilken tidpunkt och dag det sker. Denna information kan du sedan använda för att optimera dina utskick.

3. Du släpper ofta nya produkter

Produktlanseringar är alltid spännande, och det tycker dina kunder också!

När det kommer nyheter vill dina kunder gärna vara först, och med SMS-marknadsföring har du både en morot för sign-ups och möjligheter för ökad konvertering genom exklusivitet och känslan att vara först att ta del av det du erbjuder.

4. Du har en större mängd engagerade kunder

Om du har bra med återkommande och VIP-kunder så vill du gärna få in dom på din SMS-lista.

SMS ger bäst resultat för de som är mest intresserade och engagerade, då de gärna vill ta del av dina erbjudanden och nyheter.

Med det så menar jag såklart inte att du BARA ska ha dina bästa kunder på listan, men du vill definitivt få in så många du kan där.

Med flera VIP-kunder på din SMS lista så ser du till att de inte missar dina nyheter, kampanjer och erbjudanden.

5. Du vill få ut mer av säsongsreor 

Mellandagsrea, black friday eller kanske back to school?

SMS ger dig ytterligare ett sätt att få ut dina kampanjer i god tid till en bred och aktiv publik. Om du känner att det finns utrymme för förbättring på dina tidigare kampanjer så är SMS ett fantastiskt sätt att öka dina konverteringar.

Du når helt enkelt en större del av din kundbas än vad du kan göra med någon annan marknadsföringskanal, och ju fler som ser dina kampanjer desto mer konverteringar kommer du få.

Det finns många anledningar till att marknadsföra med SMS

Och vi kommer nämna många fler i kommande inlägg.

Inom e-handel så har mobilanvändandet växt enormt mycket de senaste åren, och det visar inga tecken på att det kommer minska. Många företag börjar nu se SMS som en riktigt bra källa för marknadsföring och för att bygga upp existerande kundrelationer då både mätvärden och konverteringsgraden är väldigt hög.

Vill du prova på Jojka för att marknadsföra med SMS?

boka demo här