3 Anledningar till varför du bör marknadsföra med SMS

3 Anledningar

E-handeln har växt enormt de senaste åren, och pandemin har påskyndat den digitala tillväxten flera år in i framtiden.

Kunder förväntar sig numera snabb respons, frakt och lättillgänglig feedback genom hela köpresan vilket kräver att du som e-handlare bör anpassa dina processer för att möta förväntningarna.

Synonymt med snabb respons och tillgänglighet så börjar allt fler företag börjar se värdet av SMS-marknadsföring för att bygga upp kundrelationer och öka försäljning. Med en personlig och direkt kontakt med dina kunder kan du på nya sätt växa din verksamhet på ett hållbart, smart och spårbart sätt.

Inte helt övertygad? Fortsätt läsa, för Idag ska vi gå igenom 3 anledningar till varför du bör marknadsföra med SMS.

1. SMS ger bäst conversion rate

SMS har överlägset bästa open rates utav alla marknadsföringskanaler som används utav e-handlare.

Faktum är att 97% av alla SMS blir lästa, och i snitt så tar det endast 90 sekunder för kunden att svara på utskicket. Om vi talar om försäljning så hamnar CTR på 10-29% beroende på kampanj, vilket är långt över e-poster.

Och om du använder Jojka för att segmentera och personalisera dina utskick så kommer de siffrorna till och med öka mer. Du har även möjlighet att spåra din försäljning så att du enkelt kan avgöra hur dina strategier och kampanjer fungerar.

2. SMS är en bra kanal för exklusiva erbjudanden och nya produktlanseringar

Med Jojka kan du enkelt segmentera dina mest relevanta kunder till SMS listan (så länge de godkänner) för att få bra respons och försäljning med exklusiva erbjudanden eller produktlanseringar. 

Att skapa en SMS lista med de mest relevanta kunder för SMS-kampanjen där kunderna kan få tag på de bästa erbjudanden ger dig inte bara fler kunder på listan, det förbättrar även kundrelationer och försäljningen.

Genom att bygga upp ett segment skapar du en positiv respons så fort SMS signalen plingar till på kundens telefon, då vet de att erbjudandet kommer vara relevant och bra.

3. SMS tar dig närmare dina kunder

Feedback och marknadsundersökningar är en kritisk del för alla varumärken, så varför inte använda en kanal där det finns ett enkelt sätt för kunden att svara och delta?

Som vi nämnde tidigare så är SMS fantastiskt bra för att få respons med CTR och open rate, därför är det också ett riktigt bra sätt att samla in information frivilligt från dina kunder.

Som exempel så kan du använda SMS utskick till ditt “unengaged” segment för att samla in feedback till varför de inte handlar hos dig längre. Eftersom de kunderna inte längre är aktiva så är det nästan nödvändigt att inkludera ett erbjudande i utbyte mot deras feedback.

Att lära känna sina kunders pain points och behov är ovärderligt för e-handlare. Det ger dig mer utrymme att förbättra dina befintliga processer och öka livslängden för dina kunder, och Jojka gör det möjligt för dig att samla in all information du behöver.

Så vad har vi lärt oss?

SMS är en av de bästa marknadsföringskanalerna för att bygga kundrelationer, öka försäljning och få feedback från dina kunder. Som e-handlare bör man använda sig utav SMS och en spårbar plattform som Jojka för att växa i takt med den digitala evolutionen.

Vill du prova Jojka för att öka din försäljning?

Boka demo här